SOM llibreria Etcètera, l'ETCÈTERA, 35 anys!

actes

Una llibreria és un comerç especial, però és un comerç. I si bé la seva principal funció és vendre per subsistir, inevitablement tota llibreria que vulgui pot tenir una vessant cultural: el material que ven li permet fer-ho. Però no cal oblidar l'essencial, som un comerç.

Cultura és allò que necessitem i que -molt probablement- mai serà rentable econòmicament; però ens cal. És la dansa, el ballet? Potser, però si algú ha de rebre ajuts governamentals són ells i no les llibreries. Suport? Tot el del món, sí. Però les llibreries hem de vendre per subsistir... perquè som comerç.

La vessant cultural d'una llibreria pot ser -i és- àmplia i sempre al voltant del llibre, i sempre avantposant la modèstia a l'orgull, una temptació en la que és tant fàcil de caure. Els llibreters no som creadors, no som prescriptors (quina mania de posar-se títols que no calen!), només venem llibres, i ho fem bé, amb respecte, bonhomia i moltes ganes, però no som el melic de l’Univers.

I mai -mai- la nostra promoció pot suplantar la tasca dels que realment fan cultura popular: els Casals de Barri, els Ateneus, els Centres Cívics i demés entitats sense ànim de lucre que sí que fan cultura: cultura als pobles, als barris, voluntariat cultural en majúscules.

L'Etcètera organitza presentacions, xerrades, conferències i actes infantils sempre amb un llibre com a punt de referència. Al nostre Facebook, https://www.facebook.com/pages/LLibreria-Etcètera/356434504380530 i al Facebook de la Biblioteca Poblenou (entitat amb la que més col·laborem) trobareu les activitats mensuals: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibpoblenou/ca

Activitats que fem quan podem, quan la feina del dia a dia ens ofereix una escletxa perquè, primer, ens devem a vosaltres... i a vendre-us un bon llibre, o dos! I a fer-ho amb desig: ens agraden els llibres, la paraula impresa, el seu poder transformador, revolucionari.

Amb confiança i absoluta honestedat de la seva qualitat.